top of page
Writer's pictureMark Baars

Winst Nintendo Fors Gedaald: We Wachten op de Nieuwe Switch

Nintendo zag zijn winst in het afgelopen kwartaal met maar liefst 71% dalen. Dit komt omdat veel consumenten wachten op de aankondiging van de opvolger van de Switch-spelcomputer, die naar verwachting in maart volgend jaar wordt gepresenteerd. In de afgelopen maanden bracht Nintendo geen grote games uit, wat een contrast vormt met dezelfde periode vorig jaar toen het bedrijf winst maakte met grote successen als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en de filmhit The Super Mario Bros. Movie.



Deze eerdere hits leverden Nintendo destijds drie keer zoveel winst op. De bestverkochte nieuwe games in de afgelopen maanden waren oudere titels zoals Paper Mario: The Thousand-Year Door en Luigi's Mansion 2 HD, die respectievelijk 1,76 miljoen en 1,19 miljoen keer werden verkocht.


Met de Nintendo Switch, die nu zeven jaar oud is, neemt de vraag af en krijgt Nintendo stevige concurrentie van Sony's PlayStation 5. Tot nu toe zijn er 143,4 miljoen exemplaren van de Switch verkocht, wat het een van Nintendo's bestverkochte apparaten ooit maakt, op de Nintendo DS na.


Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa erkende dat het een uitdaging zal zijn om de verkoop van de huidige hardware in de tussentijd op peil te houden, maar heeft hoge verwachtingen van de nieuwe Switch begin volgend jaar.

4 views0 comments

Comments


bottom of page