top of page
Writer's pictureMark Baars

BBC stelt Sounds Effects Collectie beschikbaar

Een mooie dag voor geluidsjagers!! De BBC heeft haar enorme bibliotheek van geluidseffecten openbaar gemaakt. Met maar liefst 33.000 geluiden die nu gratis toegankelijk zijn, biedt deze collectie een schat aan mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar unieke en authentieke geluiden voor persoonlijke, educatieve of onderzoeksdoeleinden.



Een Geluid voor Elke Gelegenheid

De BBC Sound Effects Library is een ware goudmijn van geluiden die door de jaren heen zijn verzameld en gebruikt in talloze radio- en televisieproducties. Van het exotische tot het alledaagse, de collectie bevat een breed scala aan geluiden. Hier zijn enkele leuke voorbeelden die je kunt ontdekken:


  • Rendiergeluiden: Perfect voor het creëren van een winterse sfeer of een kerstverhaal.

  • Kikkergekwaak: Ideaal voor een zomerse avondscène of een natuurdocumentaire.

  • Menigte bij de FA Cup Finale van 1989: Breng de opwinding van een historische sportevenement tot leven in je project.


Hoe Toegang te Krijgen

Je kunt de volledige collectie van de BBC Sound Effects Library verkennen en downloaden via de BBC Rewind Sound Effects-website. De geluiden zijn beschikbaar in WAV-formaat, wat zorgt voor hoge kwaliteit en veelzijdigheid in gebruik.


Gebruik en Licentie

De geluiden worden beschikbaar gesteld onder de RemArc-licentie. Dit betekent dat ze gebruikt kunnen worden voor persoonlijke, educatieve of onderzoeksdoeleinden, maar niet voor commerciële projecten. Zorg ervoor dat je de licentievoorwaarden begrijpt voordat je de geluiden in je projecten gebruikt.


Met deze enorme collectie aan geluidseffecten binnen handbereik, zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor amateurfilmmakers, podcastmakers of docenten. De BBC Sound Effects Library biedt een wereld van geluiden om je creativiteit te helpen. Ga op ontdekking en laat je projecten tot leven komen met deze unieke geluiden!

5 views0 comments

Comments


bottom of page